Начало За нас Реклама Контакти

Гъбена супа с ечемичени ядки

Снимка за Гъбена супа с ечемичени ядки
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

По време на пости супите винаги са добър избор, защото позволяват съчетаването на няколко продукта включително и на зърнени, които да разнообразят безмесното меню.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 500 г гъби, нарязани на резенчета
  2. 2 моркова, нарязани на кубчета
  3. 1 глава лук, нарязана на ситно
  4. 2 стръка селъри, нарязани на ситно
  5. 2 с. л. нарязан магданоз
  6. ½ ч .ч. ечемичени или овесени ядки
  7. 1 обелен и нарязан домат
  8. 6 ч. ч. вода
  9. 2 с. л. зехтин
  10.  сол на вкус
  11.  прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Водата се слага да заври и се посолява. Прибавят се зехтинът, лукът, селърито, гъбите, морковите и ядките. Щом заврат, огънят се намалява и се оставят да къкрят 30 мин.

  2. 2.

    Прибавят се доматите. След 10 мин. супата е готова. Подправя се на вкус с черен пипер, оцет и чесън.


Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари